Stambogssekretær

Henriette Lodberg Knudsen

Ferie ugerne 31-32 og 33

Stamtavler

Jævnfør Felis Danicas love og vedtægter § 11 opkræves der p.t. et gebyr på kr. 5 pr. stamtavle, som ubeskåret overføres til Felis Danicas vedfærdspulje, hvilket også fremgår af Priser.
Husk at medsende kvittering for betaling uanset hvordan du betaler og hvad du bestiller.

Er du opmærksom på, at du også kan betale med MobilePay på vores webshop?
Brug webshoppen til betaling, og slip for at sende kvitteringen med!

Betalt kun for hvad du bestiller så bestilling og betaling passer sammen. Bestiller du for flere kuld samtidig, må du gerne betale samlet.

Stamnavn

Man kan få ét kuld uden stamnavn. Dette oplyses når parringsattesten indsendes.
Ansøger skal være fyldt 18 år.
Et stamnavn må ikke:

  • Indeholde mere end 18 bogstaver eller tegn
  • Indeholde en EMS-kode eller anden forkortelse for en race eller en races navn
  • Indeholde ordet “katteri” på noget sprog

Et stamnavn er en opdrætters private og personlige ejendom og kan efter registrering ikke ændres eller overlades til andre, dog med undtagelse af regler beskrevet i FIFe avls- & registeringsregler 5.2.5.

Parringsattester, underskrift mm.

Parringsattester samt div. attester, kvittering for betaling m.m. må gerne sendes på mail. Hvis du er ejer af begge avlskatte, behøver du ikke underskrift på attesten, såfremt den mail du sender din ansøgning fra er registeret hos Racekatten. Ejer du ikke hankatten, men er hankatteejer medlem af Racekatten, kan hankatteejer sende en mail fra den mailadresse, som Racekatten har registeret og bekræfte parringsattesten. Er hankatteejer medlem af en anden racekatteklub, skal der være underskrift på. Det er vigtigt, at den scannede blanket er i en god læsbar kvalitet (også når den bliver printet). Opstår der fejl pga. for dårlig kvalitet, kommer man selv til at betale for fejlen.
Alle dokumenter og attester skal sendes enten som PDF-dokument eller som Word-dokument.
Bestilling af transfer, stamnavn og ændringer i stamnavn kan også indsendes via mail og uden underskrift, såfremt vi har din mail registeret. Husk at medsende kvittering for betaling.
Ændringer i stamtavlen: farve, køn, avlsforbud eller ophævelse af denne m.m. stadig skal sendes med alm. post.
Sørg venligst for, at din mail-adresse er kendt af Racekatten. Det kan du sikre enten via login på hjemmesiden, eller ved at kontakte vores kasserer.
Alle avlskatte skal identificeres ved enten mikrochip (foretrækkes) eller tatovering, og identifikationskoden skal være dokumenteret i stamtavlen.
Undtagelse er tilladt for hankatte, der ikke er registreret i FIFe.

Blanketter

Der er stort set Blanketter til alt.
Man skal også anvende en blanket, hvis man ønsker at ophæve et avlsforbud eller andre ændringer.
De til enhver tid nyeste blanketter kan findes direkte hos Felis Danica, Blanketter.

Importer

En kat købt i udlandet eller fra et andet forbund skal importeres for at kunne udstilles eller bruges i avl.
Importer må nu sendes på mail, men det er et krav at scanningskvaliteten er i en meget god kvalitet, ellers vil man få besked på at indsende originalen. Man kan også blive bedt om at indsende originalen, hvis det ønskes at tjekke ægtheden af importtavlen.
Sørg venligst for, at din mail-adresse er kendt af Racekatten. Det kan du sikre enten via login på hjemmesiden, eller ved at kontakte vores kasserer.

Transfer

Transfer skal du bruge når du skal Eksportere en kat til udlandet eller andet forbund udenfor FIFe.
Transfer-blanket kan findes under Blanketter.

Attester

Husk altid kun at anvende de nyeste parringsattester. Alle andre parringsattester afvises. Så for at undgå evt. længere ventetid og evt. højere betaling for stamtavler, så tjek altid om det er den nyeste parringsattest, du har brugt.

HUSK at man kun kan benytte sig af den attest som er på bagsiden af de helt nye stamtavler eller den attest som ligger på Felis Danicas hjemmeside . HUSK at hele attesten skal udfyldes også at katten er fri for medfødte abnormaliteter så som entropion, ektropion, polydaktyli (for mange tæer), oligodaktyli (for få tæer), døvhed, blindhed, mærkbare strukturelle fejl på skelettet inkl. ryg og brystkasse /. Samt At katten fremstår sund og rask på undersøgelsesdagen.

Der skal ligeledes være både ID nummer og FD LO/RX nummer uanset hvilken af de to muligheder man benytter.

Husk at der skal øjenfarve på alle hvide katte samt alle 01 og 02 katte.
Husk følgende på specifikke racer i avl:

  • GSD IV-test på NFO
  • GM2-test på BUR
  • GM1 + GM2-test på KOR
  • HCM-scanning på BSH/BLH–hanner (Scanningen må på tidspunktet for parring højst være 12 mdr. gammel for katte yngre eller lig med 3 år. Og højst 24 mdr gammel for katte ældre end 3 år. For katte mellem 3-4 år, må attesten højst være 12 mdr. gammel. Katte scannet normal efter det fyldte 7. år, behøver ikke fremadrettet indsende fornyede scanningsattester)
  • SIA, BAL, OSH, OLH, (SYS, SYL) samt racekryds med disse avlskatte skal være DNA-testet for CEP290 (PRA-rdAC) inden tidspunkt for parringen, med mindre begge deres forældre beviseligt er PRA-fri (N/N)

Skriv kattens navn og FD LO-nr. på attesten.

Ventetider

Hos Felis Danica kan du finde leveringstid på stamtavler fra stambogsfører.
Dertil skal lægges den tid det tager under forsendelse med DAO eller PostNord på mellem 4 og 6 dage (både fra stambogføreren til stambogssekretær og fra stambogssekretær til dig) samt ca. 4 behandlingsdage til vores stambogssekretær. Så vær endelig i god tid. Der kan desuden være længere ventetid hos stambogssekretær i forbindelse med helligdage eller ferie.

Manglende oplysninger, betaling, attester

Hvis ikke man får indsendt korrekt ansøgning, betaling og/eller manglende attester senest når killingerne er 3 måneder gamle, så skal der indbetales et forhøjet gebyr svarende til killingernes alder på det tidspunkt stambogssekretæren modtager det manglende.