Log ind

Udstillinger

Her kan du læse om Racekattens tidligere og kommende udstillinger, dommer fordelinger og udstillingsresultater.
Vi har også lavet et lille skriv om hvad der foregår på en katte udstilling.

Information til besøgende på Racekattens udstillinger

Besøgende er altid mere end velkomne - faktisk er det sjovest at udstille, når der er nogle, som har lyst til at komme og kigge på vores dejlige katte og killinger. Og det uanset om det er race- eller huskatte man har lyst til at kigge på, for alle katte kan komme på udstillingerne!
Der er åbent for publikum fra kl. 10-18, og prisen for at komme ind på udstillingen er:

  • Voksne, kr. 35
  • Børn, kr. 20
  • Familie (2 voksne og 2 Børn), kr. 100
  • Pensionist/studerende (husk studiekort), kr. 20
  • Katalog, kr. 15

De besøgende får lejlighed til at "møde" 300-500 katte og deres ejere, der som regel hellere end gerne vil fortælle om deres race og katte, samt at besøge de mange stande, der forhandler alt til katte - lige fra foder og transportkasser til godbidder og gulv-til-loft kradsetræer!
På udstillingerne har vi desuden en konkurrence om kåring af udstillingens publikumsfavorit, så alle vores besøgende kan stemme på den kat, de synes er allersødest, og få chancen for at vinde et års medlemskab af Racekatten - og katten, der vinder konkurrencen, får selvfølgelig også en præmie.

Dyrlægeprocedure på Racekattens udstillinger

Vores dyrlæger får en vejledning, der er udarbejdet af Racekattens bestyrelse, på baggrund af de beslutninger vi har taget vedr. vores dyrlægekontrol. Racekattens bestyrelse finder det meget vigtigt, at vi nedsætter risikoen for at bringe sygdom med sig hjem fra vores udstillinger!
I denne vejledning fremgår det, at kattene generelt skal være sunde og raske, når de skal deltage i udstillingen.
Derudover fortæller vi dyrlægerne, at de skal undersøge samtlige katte for tegn på smitsomme sygdomme, lopper m.v. - specielt beder vi dem have fokus på herpes og calicivirus, da disse sygdomme optræder jævnligt i katterierne. Vi instruerer ikke dyrlægerne i, hvordan de skal undersøge for disse sygdomme (det er vi ikke uddannede til), men ifølge dyrlægerne selv, er den eneste måde at opdage et evt. caliciudbrud ved at kigge i munden på kattene.
Der vil være stillet engangshandsker ved samtlige dyrlæger og hvis udstilleren ønsker det, vil dyrlægen benytte handsker, når kattene ses efter.
Hvis en dyrlæge mener en kat Bør afvises skal dette verificeres af en anden af de tilstedeværende dyrlæger. Et bestyrelsesmedlem vil aldrig kunne ændre en dyrlægefaglig afgørelse!
Det skal bemærkes, at de afviste katte har ikke fået diagnosticeret en sygdom ved afvisningen, men afvises på mistanke om sygdom.


Opdateret 09-07-2018 kl. 09:42 © Racekatten / Lene Skov Gerken (0,01 sek.) CVR: 93269551